کتاب تاریخچه برنامه ریزی توسعه در ایران منتشر شد

345081-171280.jpg
کتاب «تاریخچه برنامه ریزی توسعه در ایران» نوشته احمد آل یاسین از سوی جامعه مهندسان مشاور ایران منتشر شد.

وی که از سال 1339 و بعد از پایان تحصیل در دانشکده فنی دانشگاه تهران به عرصه ساخت و ساز کشور پیوسته است، ضمن پنجاه سال خدمت در طرح های توسعه و سفرهایی که برای تحصیل، کارآموزی و شرکت در سمینارهای علمی و انجام ماموریت های اداری به کشورهای آسیایی، اروپایی و آمریکا داشته، به مقایسه شیوه کار، انضباط و قانونمندی غربی ها در مقوله های گوناگون اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی با عرصه مشابه در ایران پرداخته است.

همچنین وی در این کتاب علل فاصله چشم گیر قانون مندی، نظم اداری و اجتماعی، بهره وری نهاد های مدنی، رشد اقتصادی و بوروکراسی منظوم کشورهای میزبان با زمینه های مشابه ایران به ویژه نابسامانی اجتماعی، کندی پیشرفت اجتماعی، کندی پیشرفت توسعه، اقتصاد ناپایدار، کم کاری نهادهای مدنی، بوروکراسی ناکارآمد، سلطه اقتدارگرایی و خودکامگی، فقدان کارکرد سیستم به جای فرد و منش و خلقیات نامطبوع ایرانی را تشریح کرده است.

احمد آل یاسین در پیش گفتار این کتاب آورده است:

از همان سالهای نخستین اشتغال، همواره پرسش های گوناگونی در مورد نظام اداری و مدیریتی کشور به ذهنم می رسید که چرا ادارات و محل های کار منضبط نیست؟ چرا به جای سیستم، فرد تصمیم می گیرد؟ چرا مردم و ارباب رجوع سرگردانند؟ این همه کاغذ بازی و مقررات بیهوده برای چیست؟ چرا سلسله مراتب اداری، طولانی، وقت گیر و هزینه خوار است؟ چرا کارکنان دولت شاداب، با نشاط و خوش برخورد نیستند؟ از چه روی کیفیت کارها بد و کسی پاسخگو و دادرس نیست؟ چرا توصیه و پرداخت رشوه، پیشرفت کارها را تسهیل می کند؟ به چه دلیل رفتار مصادر امور با ارباب رجوع یکسان نیست؟ چرا خودی با غیرخودی و نورچشمی با فرد عادی فرق می کند؟

"تاریخچه برنامه ریزی توسعه در ایران" در فصل های متفاوت به نکات و پرسش های مهم دیگری پاسخ می دهد:

·         شگفتی در این است که ایران زودتر از همه کشورهای در حال توسعه، با برنامه هفت ساله اول در سال 1327 (1948 میلادی) وارد عرصه توسعه شد، ولی از همه عقب مانده تر ارزیابی می شود. (هند 1951- چین1953- تایلند1961- کره جنوبی1962- کره جنوبی1962- ترکیه1963 و مالزی1966)

·         به محارم، اقربا و خودی ها تکیه کند. به همین سبب تاریخ ایران نمونه های بیشماری از نخبه کشی ها، در بند کشیدن ها، گوشه گیری ها و مهاجرت اندیشمندان و صاحبان دانش و تخصص را در حافظه دارد.

·         بوروکراسی یا دیوان سالاری ناکارآمد، پذیرای هیچ عنصر نخبه، خبره، شایسته، توانا و با کفایت نیست و سعی بر آن دارد تا به هر شکل آن ها را از جرگه خارج سازد.

·         یکی از علل توسعه نیافتگی عدم اجرای نظارت و ارزیابی ها، فقدان نظام اداری سیستمیک، غلبه قانون گریزی و اقتدار گرایی برخی مدیران و مجریان دولتی و دیگری متعهد نبودن آن ها به انجام وظایف و تمرد و تمرد از پاسخگویی است.

"تاریخچه برنامه ریزی توسعه در ایران" در شمارگان دوهزار نسخه از سوی جامعه مهندسان مشاور ایران منتشر شده است. این کتاب 360 صفحه و قیمت آن چهارده هزار تومان است.

ضمن عرضه گسترده این کتاب در کتابفروشی های معتبر کشور، برای تهیه با شماره تلفن 22406258-021 داخلی 112 تماس حاصل فرمایید.

باراک اوباما رسماً رئیس جمهور آمریکا شد

سانسور سریال"یوسف" در شبکه ماهواره ای صدا و سیما

ذوب آهن دربی اصفهان را برد

معرفى «موشك ماهواره‌بر سفير 2»

درج مالیات بر ارزش افزوده در قبوض آب

روش ارسال پيامك از تلفن ثابت

پدری، پسر 18 ماهه‌اش را به عنوان ضمانت به طلبكاران داد

روسیه: تا زمان ملاقات مدودف و اوباما به ایران S-300 نمی دهیم

زمان اعلام حکم شهلا جاهد

پیشگیری از سکته مغزی با 3 فنجان چای

عابدزاده به کمیته انضباطی احضار شد

تقدیر از بانک آمریکایی برای خدمات اسلامی

آتش سوزي بيرون محل بازی سپاهان-الشباب

موافقت رهبری با عفو 905 نفر از محکومان

تاثیر گوجه فرنگی در محافظت از پوست

درخواست آمريكا از ايران برای مبارزه با مواد مخدر افغانستان

بازهم واژگوني اتوبوس؛هفت كشته و 33 زخمي

رئيس دانشگاه پيام‌نور: سياست دانشگاه توسعه تحصيلات تكميلي است

هشدار سازمان هواشناسي درباره تهران

مهمترین عناوین روزنامه های صبح

تشریح عملکرد بانک رفاه در سال 87

هر چی باشی،یه حرفی هست

حداكثر ميزان تسهيلات اعطايي بانك‌ها

خودكشي جوان یاسوجی به خاطر "سوسانو"!

ايران دريافت نامه از آمريكا را تكذيب كرد

کره شمالی از پرونده "رکسانا" الگو گرفت!

ماجرای نخست وزیری مجدد مهندس موسوی به روایت مرکز اسناد

عکس: كشف پرنده جدید در اندونزي

پورمحمدی: دنبال بازنشستگی اجباری من هستند

طرح تبلیغاتی ابتکاری موسوی پشت شیشه مغازه ها(+عکس)

معین هم به ضرغامی نامه نوشت

مذاکره ستاد میرحسین با صدا و سیما برای بهره مندی از فرصت مشابه احمدی نژاد

احمدی نژاد پیشتاز انتخابات در استان زنجان

چرا فوتبال ایران به خاکستر نشست؟

رسوب ملك در بازار مسكن

ایران تا 4 سال ديگر در پارس جنوبی جلو می‌افتد